Cancerul ovarian si cresterea in greutate

Cancerul ovarian se dezvoltă atunci când celulele din ovare încep să se reproducă și să scapă de sub control. Acest lucru interferează cu producția normală de celule și determină formarea tumorilor.

Ovarele conțin trei tipuri diferite de celule:

 • celule epiteliale, care acoperă exteriorul ovarului
 • celule care produc ouă
 • celule care produc hormoni

Fiecare tip de celulă poate dezvolta tumori. Cu toate acestea, majoritatea tumorilor ovariene se formează în celulele epiteliale.

Cancerul ovarian reprezintă doar 3 la sută din cazurile de cancer la femei, conform Centre de control și prevenire a bolilor (CDC) Sursa de încredere. Cu toate acestea, American Cancer Society (ACS) afirmă că este al cincilea cel mai fatal cancer în rândul femeilor.

Semne de cancer ovarian

Cancerul ovarian lipsește adesea simptome clare în stadiile sale timpurii. Când apar simptome, pot fi confundate cu ușurință în alte afecțiuni.

Simptomele cancerului ovarian pot include:

 • abdominale durere , balonare , sau umflarea în abdomen și pelvis
 • o dorință de a urina frecvent
 • simțindu-mă plin repede
 • constipație

Simptomele se agravează pe măsură ce tumorile ovariene cresc și încep să ocupe mai mult spațiu în abdomen. Tumorile pot apăsa împotriva altor organe și pot interfera cu funcțiile normale ale corpului.

Ce provoacă creșterea în greutate?

Mai mulți factori pot determina femeile cu cancer ovarian să crească în greutate.

Tumorile sunt cauza principală. Tumorile ovariene sunt îngropate adânc în interiorul abdomenului. Adesea nu sunt descoperite până nu sunt relativ mari. Acestea pot provoca un anumit disconfort abdominal în stadiile incipiente ale cancerului ovarian, dar pot fi confundate cu o durere de stomac sau o altă afecțiune care nu este amenință.

Tumorile cresc și cancerul se răspândește, ocupând mai mult spațiu în interiorul uterului, dacă este lăsat netratat. Tumorile pot crește destul de mari înainte de a provoca simptome. Acest lucru se datorează faptului că uterul este proiectat pentru a ține un făt. Depozitele de celule canceroase de 2 centimetri sau mai multe se găsesc adesea în abdomen în timpul etapei 3C a cancerului ovarian .

Constipația este o altă cauză a creșterii în greutate. Aceasta poate apărea atunci când creșterea canceroasă pe ovare se răspândește în alte părți ale uterului și abdomenului și se apasă împotriva intestinului sau a colonului . Acest lucru interferează cu digestia normală.

Fluidul se poate acumula în abdomen pe măsură ce tumorile cresc în sau pe ovare și depunerile de celule canceroase se răspândesc în organele din apropiere.

Tratament pentru cancerul ovarian

Solicitați asistență medicală dacă aveți o creștere în greutate inexplicabilă împreună cu dureri abdominale, disconfort digestiv și disconfort urinar sau sexual . Tratamentul pentru cancerul ovarian variază în funcție de factori precum:

 • stadiul cancerului
 • tip de tumoare
 • dimensiunea tumorii
 • indiferent dacă doriți să aveți copii pe viitor

Înlăturarea chirurgicală a unei tumori, totală sau parțială, urmată de chimioterapie pentru uciderea celulelor canceroase rămase este cel mai frecvent tratament. Îndepărtarea unei tumori mari din corp poate provoca scădere imediată în greutate. Creșterea în greutate direct atribuită cancerului ovarian se va inversa adesea datorită efectelor secundare ale chimioterapiei , cum ar fi greața și pierderea poftei de mâncare .

Lasa un raspuns