Apa cu lamaie te ajuta sa slabesti?

Apa de lămâie este o băutură obținută din apă amestecată cu suc proaspăt de lămâie. Poate fi savurat fie cald, fie rece.

Acest tip de apă este adesea pretins că are diverse beneficii pentru sănătate, inclusiv îmbunătățirea digestiei, îmbunătățirea concentrării și creșterea nivelului de energie.

De asemenea, se spune că ajută la promovarea scăderii în greutate și este o parte populară a multor diete.

Apa de lămâie este scăzută în calorii

Apa cu lămâie este, în general, o băutură cu foarte puține calorii.

Presupunând că stoarceți sucul din jumătate de lămâie în apă, fiecare pahar cu apă de lămâie va conține doar șase calorii .

Din acest motiv, dacă schimbați băuturi cu un conținut mai mare de calorii, precum sucul de portocale și sifon pentru apa cu lămâie, atunci acesta poate fi un mod excelent de a reduce caloriile și de a ajuta la pierderea în greutate.

De exemplu, o cană de suc de portocale (237 ml) conține 110 calorii, iar o sticlă de sodă de 16 uncii (0,49 litri) conține 182 calorii .

Înlocuirea chiar a uneia dintre aceste băuturi pe zi cu un pahar cu apă de lămâie ar putea reduce aportul zilnic de calorii cu 100-200 de calorii.

Unele dovezi arată chiar că consumul de băuturi cu conținut scăzut de calorii cu mese ar putea scădea numărul de calorii în general consumate în masă.

Într-un studiu, 44 de femei au mâncat prânzul fie cu o băutură care conținea calorii, fie cu una care nu. Cercetătorii au măsurat apoi caloriile consumate.

Ei au descoperit că consumul de băuturi cu conținut de calorii precum sodă îndulcită cu zahăr, lapte și suc cu o masă nu i-a făcut pe oameni să compenseze consumând mai puțin. În schimb, caloriile totale consumate au crescut , din cauza caloriilor din băutură .

Deși apa cu lămâie nu este lipsită de calorii, însă este suficient de scăzută în calorii, încât ar putea produce un efect similar și poate contribui la scăderea aportului de calorii.

REZUMAT:Apa cu lămâie este săracă în calorii. Consumul de băuturi în loc de băuturi cu calorii mai mari poate contribui la pierderea în greutate.

Te poate ține hidratat

De la transportarea nutrienților până la celule până la transportul deșeurilor în afara corpului, consumul de apă suficientă pentru a rămâne hidratat este o componentă critică a sănătății.

Menținerea unei hidratări adecvate este esențială în orice, de la reglarea temperaturii corpului la îmbunătățirea performanțelor fizice (5 Sursa de încredere).

Unele dovezi sugerează, de asemenea, că a rămâne hidratat poate ajuta la pierderea în greutate.

Cercetările indică faptul că hidratarea crescută poate crește descompunerea grăsimilor și poate crește pierderea de grăsimi .

Rămâneți bine hidratat poate ajuta, de asemenea, la reducerea retenției de apă , ceea ce poate provoca simptome precum balonare, umflături și creștere în greutate .

Deoarece majoritatea apei cu lămâie este formată din apă, aceasta poate ajuta la menținerea unei hidratări adecvate.

REZUMAT:Consumul de apă cu lămâie te poate ajuta să rămâi hidratat, ceea ce reduce retenția de apă și poate crește pierderea de grăsime.

Apa cu lămâie poate ajuta metabolizarea

Studiile arată că consumul de apă suficientă poate contribui la creșterea metabolismului .

Cercetătorii sugerează că o bună hidratare îmbunătățește funcția mitocondriilor, un tip de organelă care se găsește în celule care ajută la generarea de energie pentru organism .

Aceasta duce la o creștere a metabolismului, ceea ce poate duce la pierderea în greutate ulterioară.

Apa potabilă s-a dovedit, de asemenea, că crește metabolismul prin inducerea termogenezei, un proces metabolic în care se ard caloriile pentru a produce căldură.

Într-un studiu, 14 participanți au băut 16,9 uncii (0,5 litri) de apă. S-a constatat că apa potabilă își crește rata metabolică cu 30% timp de 30–40 minute.

Un alt studiu a analizat efectele apei potabile la 21 de copii supraponderali. Consumul de 0,3 uncii de apă la 2,2 kilograme de greutate corporală (10 ml / kg) a crescut metabolismul cu un impresionant 25% timp de 40 de minute .

Cercetările asupra apei cu lămâie sunt limitate. Cu toate acestea, deoarece apa este ingredientul principal, probabil că are aceleași beneficii care stimulează metabolismul ca apa obișnuită.

REZUMAT:Studiile arată că apa potabilă ar putea crește metabolismul prin îmbunătățirea funcției mitocondriale și prin inducerea termogenezei.

Apa cu lămâie te poate face să te simți mai plin

Apa potabilă este adesea recomandată ca parte fundamentală a oricărui regim de slăbit, deoarece poate promova sațietatea și plinătatea fără a adăuga calorii.

Un studiu din 2008 a analizat efectele apei asupra aportului de calorii la 24 de adulți în vârstă supraponderali și obezi.

Studiul a relevat că băutul de 16,9 uncii (0,5 litri) de apă înainte de micul dejun a scăzut numărul de calorii consumate în masă cu 13% .

Un alt studiu a descoperit că apa de băut cu o masă a scăzut foamea și a crescut sațietatea în timpul mesei .

Deoarece apa cu lamaie are un conținut scăzut de calorii și poate promova plinătatea în același mod ca și apa obișnuită, poate fi un mod eficient de a ajuta la reducerea aportului de calorii.

REZUMAT:Apa obișnuită și apa cu lămâie pot ajuta la promovarea sațietății și plinătății, ceea ce poate scădea aportul de calorii și poate duce la pierderea în greutate.

Ar putea crește pierderea în greutate

Datorită potențialelor efecte benefice asupra metabolismului, sațietății și hidratării, unele dovezi sugerează că apa (inclusiv apa cu lămâie) ar putea spori pierderea în greutate .

Într-un studiu, 48 de adulți au fost repartizați la două diete: o dietă cu conținut scăzut de calorii cu 16,9 oz (0,5 litri) de apă înaintea fiecărei mese sau o dietă scăzută în calorii, fără apă înainte de masă.

La sfârșitul studiului de 12 săptămâni, participanții la grupul de apă au pierdut cu 44% mai mult în greutate decât participanții la grupul non-apă .

Alte cercetări sugerează că creșterea aportului de apă ar putea ajuta la stimularea pierderii în greutate, independent de dietă sau de exerciții fizice.

Un studiu din 2009 a măsurat aportul de apă la 173 de femei supraponderale. S-a constatat că un aport mai mare de apă a fost asociat cu o pierdere mai mare de greutate corporală și grăsime în timp, indiferent de dietă sau de activitatea fizică .

Deși aceste studii se concentrează în special pe apa obișnuită, aceleași rezultate se aplică, de asemenea, și la apa cu lămâie.

REZUMAT:Unele studii sugerează că consumul de apă obișnuită sau apă de lămâie ar putea crește pierderea în greutate, indiferent de dietă sau exerciții fizice.

Apa cu lămâie nu este neapărat mai bună decât apa obișnuită

Apa cu lămâie vine cu o mulțime de beneficii potențiale, de la promovarea hidratării până la creșterea sațietii.

Cu toate acestea, este important de menționat că aceste beneficii provin din ingredientul său principal – apa.

Apa de lămâie conține niște nutrienți suplimentari din sucul de lămâie, cum ar fi vitamina C și antioxidanți, dar este puțin probabil să aibă vreun efect asupra greutății tale.

În plus, efectul de alcalinizare al sucului de lămâie nu are efecte clare asupra greutății.

Toate acestea fiind spuse, apa cu lamaie poate avea unele avantaje pentru prevenirea pietrelor la rinichi , din cauza acizilor pe care îi conține .

REZUMAT:Apa cu lămâie poate fi benefică pentru pierderea în greutate, dar nu are beneficii suplimentare asupra apei obișnuite.

Cum să bei apă cu lămâie

Apa cu lămâie este o băutură extrem de personalizabilă și poate fi adaptată pe baza preferințelor personale.

Rețetele apelează de obicei la sucul din cel puțin jumătate de lămâie amestecat cu un pahar cu apă. Pentru a adăuga mai multă aromă, încercați să adăugați câteva alte ingrediente.

Câteva frunze de mentă proaspătă sau un strop de turmeric sunt modalități delicioase și sănătoase de a condimenta un pahar cu apă de lămâie.

Mulți oameni preferă să își înceapă ziua cu un pahar răcoritor de apă cu lămâie, dar poate fi savurat în orice moment al zilei.

De asemenea, poate fi consumat fierbinte, ca ceaiul, sau cu câteva cuburi de gheață adăugate pentru o băutură răcoroasă și revigorantă.

În ciuda susținerilor că apa cu lămâie are beneficii mai mari atunci când este consumată la anumite temperaturi, există puține dovezi care să susțină că face diferența.

REZUMAT:Apa cu lămâie poate fi personalizată pe baza preferințelor personale și poate fi savurată caldă sau rece în orice moment al zilei.

Apa cu lămâie poate promova plinătatea, susține hidratarea, stimulează metabolismul și crește pierderea în greutate .

Concluzie

Cu toate acestea, apa cu lămâie nu este mai bună decât apa obișnuită când vine vorba de pierderea grăsimilor.

Acestea fiind spuse, este gustoasă, ușor de făcut și poate fi folosită ca înlocuitor cu conținut scăzut de calorii pentru băuturile cu calorii mai mari.

În acest fel, ar putea contribui la promovarea pierderii în greutate și îmbunătățirea sănătății.

Lasa un raspuns