Ce sunt blisterele arsurilor solare?

Blisterele arsurilor solare pot apărea pe piele după arsuri solare severe și pot fi extrem de dureroase. Aceste blistere vor apărea, de obicei, la câteva ore pe zi după expunerea inițială la soare. De obicei, durerea începe să scadă după 48 de ore, deși probabil că va dura cel puțin o săptămână pentru a se estompa blisterele și arsurile solare. După ce s-au vindecat, este posibil să rămâneți cu pete mai închise sau mai deschise pe piele, care pot dura 6-12 luni.

Cum arată blisterele arsurilor solare?

Imagini cu blistere arsuri solare

Care sunt simptomele blisterelor arsurilor solare?

Blisterele pentru arsuri solare sunt umflături mici, albe, pline de lichid, care apar pe pielea puternic arsă de soare. Pielea din jur poate fi roșie și ușor umflată. Sunt dureroase la atingere și pot fi extrem neplacute la mâncărime. 

Cum sunt diagnosticate blisterele arsurilor solare?

Medicul dumneavoastră de asistență primară sau un dermatolog pot diagnostica și trata blisterele arsurilor solare. Un medic poate diagnostica în mod obișnuit un blister pentru arsuri solare pe baza aspectului. De asemenea, vor întreba despre cât timp ați fost expuși la soare și dacă ați folosit protecție solară.

Blisterele arsurilor solare pot provoca complicații?

Arsurile solare care sunt suficient de severe pentru a provoca vezicule pot provoca, de asemenea, intoxicații solare. Simptomele de intoxicație solară includ:

 • vărsături
 • greaţă
 • frisoane
 • febre
 • ameţeală
 • blistere severă

Dacă prezentați aceste simptome, solicitați imediat asistență medicală.

Blisterele arsurilor solare care sunt decupate sau culese pot deveni infectate. Aceasta poate necesita tratament și poate duce la cicatrici.

Arsurile solare severe – în special cele destul de severe pentru a provoca bășici – îți cresc semnificativ șansa de cancer de piele .

Cum sunt tratate blisterele arsurilor solare?

Blisterele pentru arsuri solare pot fi deseori tratate acasă. Pentru a face acest lucru, ar trebui să:

 • Bea multa apa. Arsurile solare te vor deshidrata, ceea ce poate preveni vindecarea blisterelor.
 • Puneți comprese reci și umede pe blistere pentru a scoate o parte din căldură din piele.
 • Aplicați hidratant cu aloe pe arsură. Umiditatea va ajuta blisterele să se vindece mai devreme.
 • Nu alegeți și nu scoateți blisterele. Aceasta crește semnificativ șansa de infecție și poate provoca leziuni ale pielii care ar putea duce la cicatrici.
 • Luați ibuprofen (Advil) pentru a reduce umflarea și disconfortul semnificativ.
 • Evitați expunerea la soare până când se blochează blisterele.

În cazul în care blisterele (nu le scoateți intenționat), păstrați zona curată și aplicați un bandaj folosind tifon liber după aplicarea unui unguent antibiotic. Păstrați zona acoperită cu un bandaj pentru a accelera vindecarea.

Când curățați zona, folosiți apă răcoroasă, nu frecați zona și folosiți un demachiant ușor antibacterian pentru a îndepărta drenajul în exces, având grijă să nu frecați prea tare. Nu folosiți o bilă de bumbac pe blisterul, deoarece fibrele mici se pot lipi de rană și cresc șansele unei infecții.

Dacă blisterele dvs. sunt severe, medicul dumneavoastră vă poate prescrie un corticosteroid pentru umflare și mâncărime. De asemenea, pot prescrie o cremă topică pentru a ajuta la vindecarea pielii mai repede.

Cum pot fi prevenite blisterele arsurilor solare?

Cel mai bun mod de a preveni aparitia blisterelor de arsuri solare este de a-ti proteja pielea. Când veți fi afară, aplicați protecție solară cu un SPF de cel puțin 30. Amintiți-vă să reaplicați protecție solară la fiecare două ore, în timp ce afară activ. Purtați haine de protecție pentru a vă proteja pielea, cum ar fi pălăriile cu talie largă, care vă umbresc fața.

De asemenea, este util să vă verificați medicamentele înainte de a ieși la soare. Unele medicamente, cum ar fi antibioticele, pot provoca o probabilitate crescută de arsură. Ambele medicamente orale și topice care tratează acneea pot provoca, de asemenea, sensibilitate semnificativ crescută la soare.

Dacă bănuiți că ați luat o arsură solară, răcoriți-vă cât mai curând posibil pentru a reduce amploarea. Rămâi în interior sau la umbră, bea multă apă și clătește-ți pielea cu apă rece, dacă este posibil.

Lasa un raspuns