Postul cu apa: beneficii si pericole

Postul, o metodă de restricționare a consumului de alimente, se practică de mii de ani.

Postul de apă este un tip de post care restricționează totul, cu excepția apei. A devenit mai popular în ultimii ani ca o modalitate rapidă de a slăbi.

Studiile au arătat că postul de apă ar putea avea beneficii pentru sănătate. De exemplu, poate reduce riscul unor boli cronice și poate stimula autofagia, un proces care vă ajută corpul să descompună și să recicleze părțile vechi ale celulelor.

Acestea fiind spuse, studiile la om asupra postului în apă sunt foarte limitate. Mai mult, vine cu multe riscuri pentru sănătate și nu este potrivit pentru toată lumea.

Acest articol vă oferă o prezentare generală a postului de apă și a modului în care funcționează, precum și a beneficiilor și pericolelor sale.

Ce este postul de apă?

Postul de apă este un tip de post în timpul căruia nu poți consuma nimic în afară de apă .

Majoritatea posturilor de apă durează 24-72 de ore. Nu trebuie să urmați un post de apă mai mult decât acesta fără supraveghere medicală.

Iată câteva motive pentru care oamenii încearcă postul de apă:

  • motive religioase sau spirituale
  • a pierde in greutate
  • pentru „detoxifiere”
  • pentru beneficiile sale pentru sănătate
  • pregătirea pentru o procedură medicală

Principalul motiv pentru care oamenii încearcă postul de apă este îmbunătățirea sănătății.

De fapt, mai multe studii au legat postul de apă cu unele beneficii impresionante pentru sănătate, inclusiv un risc mai scăzut de anumite tipuri de cancer, boli de inimă și diabet.

Postul de apă poate promova, de asemenea, autofagia, un proces în care corpul tău se descompune și reciclează părțile vechi, potențial periculoase ale celulelor tale.

Dietele populare precum curățarea detoxifiantă cu lămâie sunt modelate după repede. Curățarea detoxifiantă cu lămâie vă permite să beți un amestec de suc de lămâie, apă, sirop de arțar și piper cayenne de mai multe ori pe zi timp de până la 7 zile.

Cu toate acestea, postul de apă prezintă multe riscuri și poate fi foarte periculos dacă este urmat prea mult timp.

REZUMAT

Postul de apă este un tip de post în care nu ai voie să consumi nimic în afară de apă. Este legat de un risc mai scăzut de boli cronice și autofagie, dar vine și cu multe riscuri.

Cum sa incepi?

Nu există linii directoare științifice despre cum să începeți postul de apă.

Cu toate acestea, mai multe grupuri de oameni nu ar trebui să ude repede fără supravegherea medicală.

Aceasta include persoanele cu gută, diabet (ambele tipuri 1 și 2), tulburări de alimentație , adulți mai în vârstă, femei însărcinate și copii.

Dacă nu ați mai postit niciodată apă înainte, este o idee bună să petreceți 3-4 zile pregătindu-vă corpul pentru a fi fără alimente.

Puteți face acest lucru mâncând porții mai mici la fiecare masă sau postind o parte a zilei.

Apă rapidă (24-72 ore)

În timpul unui post de apă, nu ai voie să mănânci sau să bei nimic în afară de apă.

Majoritatea oamenilor beau doi până la trei litri de apă pe zi în timpul unui post de apă.

Apa durează 24-72 de ore. Nu trebuie să udați mai repede decât acest lucru fără supraveghere medicală din cauza riscurilor pentru sănătate.

Unele persoane se pot simți slăbite sau amețite în timpul unui post de apă și ar putea dori să evite să opereze utilaje grele și să conducă pentru a evita provocarea unui accident.

Post-rapid (1-3 zile)

După repede apa, ar trebui să rezistați dorinței de a mânca o masă mare.

Acest lucru se datorează faptului că consumul unei mese mari după un post poate provoca simptome incomode.

În schimb, întrerupeți postul cu un smoothie sau mesele mai mici. Puteți începe să introduceți mese mai mari pe tot parcursul zilei, deoarece vă simțiți mai confortabil.

Faza post-rapidă este deosebit de importantă după posturi mai lungi. Acest lucru se datorează faptului că este posibil să aveți riscul sindromului de realimentare , o afecțiune potențial fatală în care corpul suferă modificări rapide ale nivelurilor de lichide și electroliți.

Această fază durează în mod normal o zi, dar persoanele care postesc 3 sau mai multe zile ar putea avea nevoie de până la 3 zile înainte de a se simți confortabil mâncând mese mai mari.

REZUMAT

Un post de apă durează de obicei 24-72 de ore și este urmat de o fază post-rapidă. Dacă sunteți nou în ceea ce privește postul de apă, este posibil să doriți să petreceți 3-4 zile pregătindu-vă corpul pentru a fi fără alimente prin reducerea dimensiunilor porțiilor sau a postului pentru o parte a zilei.

Beneficiile potențiale ale postului de apă

Atât studiile la om, cât și la animale au legat postul de apă de o varietate de beneficii pentru sănătate.

Iată câteva beneficii ale postului de apă pentru sănătate.

Poate promova autofagia

Autofagia este un proces în care părțile vechi ale celulelor dvs. sunt defalcate și reciclate.

Mai multe studii pe animale sugerează că autofagia poate ajuta la protejarea împotriva bolilor precum cancerul, Alzheimer și bolile de inimă .

De exemplu, autofagia poate preveni acumularea unor părți deteriorate ale celulelor, care este un factor de risc pentru multe tipuri de cancer. Acest lucru poate ajuta la prevenirea creșterii celulelor canceroase.

Studiile la animale au constatat în mod constant că postul de apă ajută la promovarea autofagiei. Studiile pe animale arată, de asemenea, că autofagia poate contribui la extinderea duratei de viață.

Acestea fiind spuse, există foarte puține studii umane privind postul de apă, autofagia și prevenirea bolilor. Este nevoie de mai multe cercetări înainte de a o recomanda pentru promovarea autofagiei.

Poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale

Cercetările arată că posturile de apă mai lungi, supravegheate medical, pot ajuta persoanele cu hipertensiune arterială să scadă tensiunea arterială.

Într-un studiu, 68 de persoane care aveau apă la limita tensiunii arteriale crescute au postit aproape 14 zile sub supraveghere medicală.

La sfârșitul postului, 82% dintre oameni au văzut că tensiunea arterială scade la niveluri sănătoase (120/80 mmHg sau mai puțin). În plus, scăderea medie a tensiunii arteriale a fost de 20 mmHg pentru sistolică (valoarea superioară) și 7 mmHg pentru diastolică (valoarea inferioară), ceea ce este semnificativ.

Într-un alt studiu, 174 de persoane cu apă cu tensiune arterială crescută au postit în medie 10-11 zile.

La sfârșitul postului, 90% dintre oameni au atins o tensiune arterială mai mică de 140/90 mmHg – limitele utilizate pentru diagnosticarea tensiunii arteriale crescute. În plus, scăderea medie a tensiunii arteriale sistolice (valoarea superioară) a fost de 37 mmHG substanțială.

Din păcate, niciun studiu la om nu a investigat legătura dintre posturile de apă pe termen scurt (24-72 ore) și tensiunea arterială.

Poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină și leptină

Insulina și leptina sunt hormoni importanți care afectează metabolismul organismului. Insulina ajută corpul să stocheze substanțele nutritive din sânge, în timp ce leptina ajută corpul să se simtă plin.

Cercetările arată că postul de apă ar putea face corpul mai sensibil la leptină și insulină. Sensibilitatea mai mare face ca acești hormoni să fie mai eficienți.

De exemplu, a fi mai sensibil la insulină înseamnă că corpul tău este mai eficient în reducerea nivelului de zahăr din sânge. Între timp, a fi mai sensibil la leptină vă poate ajuta corpul să proceseze semnalele de foame mai eficient și, la rândul său, să vă scadă riscul de obezitate.

Poate reduce riscul apariției mai multor boli cronice

Există unele dovezi că postul de apă poate reduce riscul de boli cronice precum diabetul, cancerul și bolile de inimă.

Într-un studiu, 30 de adulți sănătoși au urmat un post de apă timp de 24 de ore. După post, au avut niveluri semnificativ mai scăzute de colesterol și trigliceride în sânge – doi factori de risc pentru bolile de inimă.

Mai multe studii pe animale au descoperit, de asemenea, că postul de apă poate proteja inima împotriva deteriorării radicalilor liberi.

Radicalii liberi sunt molecule instabile care pot deteriora părți ale celulelor. Se știe că joacă un rol în multe boli cronice.

Mai mult, cercetările efectuate pe animale au descoperit că postul de apă poate suprima genele care ajută la creșterea celulelor canceroase. De asemenea, poate îmbunătăți efectele chimioterapiei.

Rețineți, doar o mână de studii au analizat efectele postului apei la oameni. Este nevoie de mai multe cercetări la om înainte de a face recomandări.

REZUMAT

Cercetările arată că postul de apă poate reduce riscul multor boli cronice și poate promova autofagia. Cu toate acestea, majoritatea cercetărilor provin din studii pe animale sau pe termen scurt. Sunt necesare mai multe studii înainte de a o recomanda.

Pericole și riscuri ale postului de apă

Deși postul de apă poate avea unele beneficii, vine cu riscuri pentru sănătate.

Iată câteva pericole și riscuri ale postului de apă.

Poate pierde un tip greșit greșit

Deoarece un post de apă restricționează caloriile, veți pierde rapid în greutate .

De fapt, cercetările arată că ați putea pierde până la 2 kilograme (0,9 kg) în fiecare zi a unui post de apă de 24 până la 72 de ore.

Din păcate, o mare parte din greutatea pe care o pierdeți poate proveni din apă, carbohidrați și chiar din masa musculară.

Se poate deshidrata

Deși sună ciudat, un repede de apă te-ar putea deshidrata. Acest lucru se datorează faptului că aproximativ 20-30% din aportul zilnic de apă provine din alimentele pe care le consumați.

Dacă beți aceeași cantitate de apă, dar nu consumi alimente, este posibil să nu primești suficientă apă .

Simptomele deshidratării includ amețeli, greață, dureri de cap, constipație, tensiune arterială scăzută și productivitate scăzută. Pentru a evita deshidratarea, poate fi necesar să beți mai mult decât de obicei.

Poate prezenta hipotensiune ortostatică

Hipotensiunea ortostatică este frecventă în rândul persoanelor care udă repede.

Este definit ca o scădere a tensiunii arteriale care se întâmplă când vă ridicați brusc și vă poate lăsa amețit, amețit și cu riscul de leșin.

Dacă aveți hipotensiune arterială ortostatică în timpul postului, poate fi necesar să evitați conducerea sau utilizarea mașinilor grele. Amețeala și riscul de leșin ar putea duce la un accident.

Dacă aveți aceste simptome în timpul unui post de apă, este posibil ca acest post să nu vi se potrivească.

Postul de apă poate agrava mai multe afecțiuni medicale

Deși postul de apă este relativ scurt, există câteva condiții care pot fi agravate de postul de apă.

Persoanele cu următoarele afecțiuni medicale nu ar trebui să ude repede fără a solicita mai întâi sfatul medicului:

  • Gută. Postul de apă poate crește producția de acid uric, un factor de risc pentru atacurile de gută.
  • Diabet. Postul poate crește riscul de efecte secundare adverse la diabetul de tip 1 și de tip 2.
  • Tulburari de alimentatie. Există unele dovezi că postul poate încuraja tulburările alimentare, cum ar fi bulimia, în special la adolescenți.

REZUMAT

Deși postul de apă poate avea unele beneficii pentru sănătate, acesta vine cu multe riscuri și pericole. De exemplu, postul de apă vă poate face predispus la pierderi musculare, deshidratare, modificări ale tensiunii arteriale și la o varietate de alte condiții de sănătate.

Postul cu apă te va ajuta să slăbești?

La fel ca alte tipuri de post, postul cu apă te poate ajuta să slăbești.

Cu toate acestea, vine cu o mulțime de riscuri pentru sănătate.

Dacă doriți să profitați de avantajele postului, dar doriți și să slăbiți, postul intermitent și postul alternativ sunt probabil abordări mai eficiente.

Aceste posturi oferă beneficii similare pentru sănătate, dar pot fi urmate pentru perioade mult mai lungi, deoarece vă permit să mâncați alimente, scăzând riscul de deficiențe nutritive.

REZUMAT

Un post de apă te poate ajuta să slăbești, dar alte tipuri de post îți pot oferi beneficiile postului și ale pierderii în greutate cu riscuri mai mici.

Linia de jos

Postul de apă este o metodă populară de post care poate avea unele beneficii pentru sănătate.

Cu toate acestea, cele mai multe beneficii ale sănătății postului de apă au fost observate în studiile pe animale, iar aceleași efecte s-ar putea să nu se aplice la oameni.

Postul în apă vine, de asemenea, cu mai multe riscuri, mai ales dacă postim mai mult de 3 zile sau dacă aveți afecțiuni medicale precum gută sau diabet.

Dacă doriți beneficiile pentru sănătate ale postului, încercați metode mai sigure, cum ar fi postul intermitent sau postul de zi alternativă. Aceste posturi vă permit să mâncați niște alimente, ceea ce le face mai ușor de urmat pe termen lung.

Lasa un raspuns