9 beneficii neasteptate ale uleiului de eucalipt

Originar din Australia, copacii de eucalipt sunt acum crescuți în întreaga lume și folosiți pentru proprietățile lor medicinale. Puterea lor de vindecare provine din uleiul de eucalipt, care este obținut din frunzele ovale în formă de copac.

Frunzele sunt uscate, zdrobite și distilate pentru a elibera uleiul esențial. După extragerea uleiului, acesta trebuie diluat înainte de a putea fi folosit ca medicament. Iată nouă beneficii ale uleiului de eucalipt.

1. Amelioreaza tusea

Timp de mai mulți ani, uleiul de eucalipt a fost folosit pentru ameliorarea tusei. Astăzi, unele medicamente contra-tuse sunt fără ulei de eucalipt ca unul dintre ingredientele lor active. Vicks VapoRub, de exemplu, conține aproximativ 1,2 la sută ulei de eucalipt, alături de alte ingrediente pentru suprimarea tusei.

Frecventul popular se aplică pe piept și gât pentru a ameliora simptomele de tuse de răceala sau gripa comună .

2. Goliți-vă pieptul

Tușești, dar nu vine nimic? Uleiul de eucalipt nu poate doar să tacă o tuse, ci vă poate ajuta, de asemenea, să scoateți mucusul din piept.

Inhalarea vaporilor obținuți cu uleiul esențial poate slăbi mucusul astfel încât atunci când tușiți, acesta este expulzat. Folosirea unui frecat care conține ulei de eucalipt va produce același efect.

3. Țineți insectele la distanta

Tantarii si alte insecte muscatoare poarta boli care pot fi periculoase pentru sanatatea noastra. Evitarea mușcărilor lor este cea mai bună apărare a noastră. Spray-urile DEET sunt cele mai populare repelente, dar sunt fabricate cu substanțe chimice puternice.

Ca o alternativă eficientă pentru cei care nu pot folosi DEET, mulți producători fabrică un compus botanic pentru a respinge dăunătorii. Branduri precum Repel și Off! folosiți ulei de eucalipt de lămâie pentru a ține dăunătorii la distanță.

4. Dezinfectați rănile

Aborigenii australieni au folosit frunze de eucalipt pentru a trata rănile și a preveni infecția. Astăzi, uleiul diluat poate fi folosit pe piele pentru a combate inflamația și a promova vindecarea. Puteți achiziționa creme sau unguente care conțin ulei de eucalipt. Aceste produse pot fi utilizate pentru arsuri minore sau alte răni care pot fi tratate acasă.

5. Respira usor

Afecțiunile respiratorii, cum ar fi astmul și sinuzita, pot fi ajutate prin inhalarea aburului cu ulei de eucalipt. Uleiul reacționează cu membranele mucoase, nu numai că reduce mucusul, ci ajută la slăbirea acestuia, astfel încât îl poți tuse.

Este, de asemenea, posibil ca eucaliptul să blocheze simptomele de astm. Pe de altă parte, pentru persoanele care sunt alergice la eucalipt, acesta poate agrava astmul lor. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina modul în care eucaliptul afectează persoanele cu astm.

6. Controlează glicemia

Uleiul de eucalipt are potențial ca tratament pentru diabet . Deși nu știm prea multe în acest moment, experții consideră că poate juca un rol în scăderea glicemiei la persoanele cu diabet.

Cercetătorii nu și-au dat seama încă cum funcționează uleiul esențial. Cu toate acestea, până când se știe mai multe, comunitatea științifică recomandă monitorizarea atentă a zahărului din sânge pentru persoanele care utilizează medicamente pentru diabet zaharat cu ulei de eucalipt.

7. Calmează plăgile reci

Proprietățile antiinflamatorii ale eucaliptului pot ușura simptomele herpesului. Aplicarea uleiului de eucalipt pe o durere rece poate reduce durerea și grăbește procesul de vindecare.

Puteți cumpăra balsamuri și unguente fără vopsea pentru răni reci, care folosesc un amestec de uleiuri esențiale, inclusiv eucalipt, ca parte a listei lor de ingrediente active.

8. Împrospătați respirația

Mint nu este singura armă împotriva respirației mătăsoase. Datorită proprietăților sale antibacteriene, uleiul de eucalipt poate fi utilizat pentru a combate germenii care provoacă miros nefericit al gurii. Unele ape de gură și pastele de dinți conțin uleiul esențial ca ingredient activ.

Este posibil ca produsele de eucalipt să ajute, de asemenea, la prevenirea acumulării de plăci pe dinți și gingii, prin atacarea bacteriilor care provoacă cariile dentare.

9. ușurează durerile articulare

Cercetările sugerează că uleiul de eucalipt ușurează durerile articulare. De fapt, multe creme și unguente populare utilizate pentru a calma durerea din afecțiuni precum artroza și artrita reumatoidă conțin acest ulei esențial.

Uleiul de eucalipt ajută la reducerea durerii și inflamației asociate cu multe afecțiuni. De asemenea, poate fi util persoanelor care suferă de dureri de spate sau celor care se recuperează de la o leziune articulară sau musculară. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă este posibil pentru dvs.

Lasa un raspuns