Diferente intre infarct si accident cerebral

Înțelegerea diferenței dintre un accident vascular cerebral și un atac de cord.

În timp ce călătorisem la începutul acestei luni, am cunoscut o femeie foarte curajoasă să adresez întrebarea; „Care este diferența dintre un accident vascular cerebral și atac de cord?” De îndată ce a pus întrebarea, mintea mea medicală a intrat în tot felul de răspunsuri elaborate, dar unul dintre colegii mei mai deștepți a avut un răspuns perfect: „Ambele, accident vascular cerebral și atac de cord rezultă din problemele care apar în sistemul dumneavoastră cardiovascular. Un accident vascular cerebral, totuși, apare în creier în timp ce infarctul afectează inima. „

Sistemul cardiovascular (CV) este format din două părți, inima și sistemul circulator. Inima împinge sânge în tot corpul. Arterele și venele transportă și circulă sângele în toate părțile corpului, inclusiv în creier. Când fluxul sanguin vă întrerupe sistemul cardiovascular, ați putea suferi un accident vascular cerebral sau un atac de cord. Un atac de cord este, în esență, o pierdere de alimentare cu sânge a unor părți ale inimii datorită blocării parțiale sau totale.

Un accident vascular cerebral apare atunci când există leziuni ale fluxului sanguin în creier. Există mai multe tipuri de accident vascular cerebral, dar două tipuri comune sunt accident vascular cerebral hemoragic și accident vascular cerebral ischemic. Un accident vascular cerebral ischemic apare atunci când un vas de sânge, care furnizează sânge la nivelul creierului, este blocat. Un accident vascular cerebral hemoragic apare atunci când se degradează vasele de sânge. Cea mai frecventă cauză a accidentului hemoragic este creșterea tensiunii arteriale necontrolate.

ACCIDENTUL VASCULAR CEREBRAL

  • Fata cāzutā–  O persoana are o parte a feței înclinată sau este amorțită? Cereți persoanei să zâmbească.
  • O Slăbiciune a mâinii – Este un braț slab sau amortit? Cereți persoanei să ridice ambele brațe. Are brațul un pic în jos?
  • Dificultati de vorbire– Este discursul slurit, sunt incapabili să vorbească sau sunt greu de înțeles? Solicitați persoanei să repete o propoziție simplă, cum ar fi „cerul este albastru”. Este propoziția repetată corect?

INFARCT

  • Disconfort la piept. Mulți oameni se referă la acest „disconfort” ca la un elefant real care stă pe piept.
  • Disconfort în alte zone ale corpului, inclusiv brațele, gâtul sau maxilarul.
  • Dificultăți de respirație .
  • Alte semne includ transpirații reci sau greață.

Lasa un raspuns