Ghimbir pentru artrita: ar trebui sa incerc?

Ghimbirul este o plantă cu flori. Rădăcina sa este adesea folosită pentru gătit. Aroma sa ascuțită, distinctă, este inconfundabilă și mulți oameni apreciază gustul său aromat.

Pe lângă utilizările sale culinare, ghimbirul a servit ca medicament popular timp de secole.

Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și anticancerigene. Din această cauză, se crede că îți va stimula imunitatea generală.

Pentru persoanele cu artrită, proprietățile sale anti-inflamatorii sunt de un beneficiu deosebit. Ghimbirul conține compuși antiinflamatori care funcționează în același mod ca inhibitorii COX-2. Inhibitorii COX-2 sunt medicamente utilizate pentru tratarea durerii și inflamației.

Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre modul în care se utilizează ghimbirul pentru artrita, despre celelalte beneficii ale sale și despre efectele secundare potențiale.

Ce spune cercetările despre ghimbir și artrită

Până în prezent, studiile care explorează potențialul gingerului ca tratament eficient pentru artrita au avut rezultate mixte. Este nevoie de cercetări mai specifice care implică ghimbirul ca medicament pentru oameni.

S-a descoperit că extractul de ghimbir a fost la fel de eficient ca ibuprofenul în prima perioadă de tratament a unui studiu încrucișat. Cercetătorii au constatat că suplimentele de ghimbir și echinacea au redus eficient inflamația și durerea după intervenția chirurgicală la genunchi.

Cercetători au descoperit că dozele foarte concentrate de extract de ghimbir au fost eficiente în tratarea persoanelor cu artroză a genunchiului. Înainte de a începe studiul, participanții au prezentat dureri de genunchi moderate până la severe. Luând extract de ghimbir a ajutat la reducerea durerilor de genunchi, în picioare și după mers. În general, efectele secundare raportate s-au limitat în principal la un disconfort abdominal ușor.

Rezultatele unui studiu pe șobolani sugerează că ghimbirul poate ajuta la ameliorarea durerilor articulare de artrita reumatoidă. Ghimbirul s-a dovedit a reduce inflamația atunci când a fost luat în doze mari timp de patru săptămâni.

Cercetători într-unul au descoperit că ghimbirul a fost un calmant eficient pentru durerile musculare umane rezultate dintr-o vătămare indusă de efort. Participanții care au ingerat două grame de ghimbir crud sau ghimbir încălzit au prezentat dureri și inflamații reduse. Se consideră că ghimbirul tratat cu căldură are un efect mai puternic, dar s-a constatat că la fel de utile sunt ambele tipuri de ghimbir.

Aplicarea unei creme sau gel care conține ghimbir direct pe zona afectată poate fi de asemenea benefică. Conform rezultatelor unui studiu extractul de ghimbir este capabil să îmbunătățească osteoartrita la genunchi atunci când este aplicat topic. Participanții au aplicat extract de ghimbir de trei ori pe zi timp de 12 săptămâni. În acest timp, au prezentat niveluri reduse de durere și alte simptome.

Alte beneficii ale ghimbirului

Ghimbirul are numeroase alte beneficii care pot ajuta la îmbunătățirea altor aspecte ale sănătății tale.

De exemplu, consumul de ceai de ghimbir poate ajuta la combaterea unei răceli. Cercetători au dat peștelui un supliment zilnic de ghimbir timp de 60 de zile. Ei au descoperit că peștii au fost capabili să combată mai bine anumite infecții. Peștele a cunoscut, de asemenea, un impuls în ceea ce privește imunitatea generală și rata de creștere.

Ghimbirul poate ajuta, de asemenea, cu greață, vărsături și alte probleme abdominale. Cercetători au descoperit că ghimbirul a fost eficient în diminuarea frecvenței și severității vărsăturilor după operația de cataractă. Ghimbirul a funcționat cel mai bine atunci când a fost luat în două doze separate de 500 de miligrame înainte de operație.

În general, se arată potențialul terapeutic al ghimbirului de a fi foarte promițător.

Cercetările prezentate arată că ghimbirul poate ajuta la prevenirea, lupta sau tratarea:

 • cancer
 • tumori
 • infectie cu bacterii
 • migrene
 • Diabet
 • ulcere

Sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina eficacitatea sa la oameni pentru anumite simptome sau afecțiuni.

Cum să luați ghimbir pentru inflamație și durere

În funcție de nevoile dvs. individuale, ghimbirul poate fi utilizat ca:

 • cremă topică, gel sau ulei esențial
 • capsulă
 • tinctură
 • ceai

Formele concentrate oferă, în general, cel mai bun beneficiu.

Indiferent de forma pe care o alegeți, aveți grijă să selectați un supliment de înaltă calitate, care utilizează ghimbir organic. Dacă este posibil, căutați un brand care utilizează extracția de fluid supercritic. De asemenea, ar trebui să încercați să evitați produsele care conțin aditivi.

Dacă optați pentru suplimente, asigurați-vă că le luați cu mâncare. Dacă ingeți ghimbir concentrat fără mâncare, poate provoca un stomac supărat. Puteți, de asemenea, să-l beți sub formă de ceai sau să îl adăugați la diverse feluri de mâncare pentru a vă îmbunătăți aportul.

Riscuri și avertismente

Deși ghimbirul este în general sigur de consumat, unele persoane pot avea reacții adverse ușoare.

Aceasta include:

 • gaz
 • balonare
 • arsură
 • greaţă

Riscul dumneavoastră de reacții adverse crește dacă ingerati mai mult decât doza recomandată.

Discutați cu medicul înainte de a ingera ghimbir dacă:

 • au diabet
 • luați diluanți sau tensiune arterială
 • au o tulburare de sânge
 • sunt însărcinate
 • sunt subponderali
 • au calculi biliari

Dacă alegeți să aplicați o cremă sau un gel de ghimbir, faceți un test de alergie. Aplicați o sumă de mărime de dime pe antebraț. Dacă nu aveți vreo iritație sau inflamație în aproximativ 24 de ore, ar trebui să fie sigur să se aplice în altă parte.

Dacă utilizați un ulei esențial, asigurați-vă că îl amestecați cu un ulei purtător înainte de a aplica direct pe piele. De asemenea, ar trebui să faceți un test de alergie înainte de a face o cerere completă.

Citiți ambalajul pentru informații despre potențialele efecte secundare pentru produsele gata de utilizare.

Concluzie

Pentru multe persoane, ghimbirul este un plus excelent la un plan de tratament cu artrita. Pe lângă ameliorarea simptomelor artritei tale, îți poate stimula imunitatea generală.

Asigurați-vă că vă consultați cu medicul dumneavoastră înainte de a adăuga un supliment de ghimbir sau altă formă ingerată în regim. Acestea pot confirma că ghimbirul este sigur pentru a putea fi ingerat și dacă va interacționa cu orice alte medicamente pe care le-ați lua.

După ce adăugați ghimbir în regim, acordați atenție modului în care reacționează corpul vostru. Este posibil să doriți chiar să luați câteva note simple în fiecare zi, odată ce începeți să o utilizați. Acest lucru vă poate ajuta să evaluați dacă întâmpinați modificări pozitive sau noi efecte secundare.

Dacă începeți să apară orice reacții adverse adverse, întrerupeți utilizarea și consultați medicul dumneavoastră.

Lasa un raspuns