Care este legatura intre bolile de tiroida si depresia?

Tiroida este o glandă în formă de fluture din partea anterioară a gâtului care secretă hormoni. Acești hormoni îți reglează metabolismul, nivelul de energie și alte funcții vitale din corp.

Peste 12 la sută dintre americani vor dezvolta o condiție tiroidiană în viața lor. Însă 60% dintre cei care au o afecțiune tiroidiană nu sunt conștienți de asta.

Boala tiroidiană are unele simptome în comun cu anumite afecțiuni de sănătate mintală. Acest lucru este valabil mai ales pentru depresie și anxietate . Uneori, condițiile tiroidiene sunt diagnosticate greșit, deoarece aceste condiții de sănătate mintală. Aceasta vă poate lăsa simptome care s-ar putea ameliora, dar o boală care încă trebuie tratată.

Să aruncăm o privire mai atentă la legăturile dintre afecțiunile tiroidiene, depresie și anxietate.

Ce spune cercetarea

Cercetătorii au știut de multă vreme că persoanele care au afecțiuni tiroidiene sunt mai predispuse la depresie și invers. Dar, cu creșterea ratelor de diagnostic de anxietate și depresie, există o urgență pentru a revizui problema.

Hipertiroidismul este o afecțiune caracterizată printr-o tiroidă hiperactivă. O revizuire a literaturii estimează căpână la 60 la sută Sursa de încrederea persoanelor care au hipertiroidie au, de asemenea, anxietate clinică. Depresia apare înpână la 69 la sută Sursa de încredere a persoanelor diagnosticate cu hipertiroidie.

Hipertiroidismul este conectat Sursa de încredereîn special la tulburările de dispoziție și depresia bipolară . Dar cercetarea este contradictorie cu privire la cât de puternică este această legătură. Un 2007 studiu a aratat ca tiroidita este probabil co n având legătură cu a avea o predispoziție genetică de tulburare bipolara.

Pe deasupra, litiu poate agrava Sursa de încrederesau declanșează hipertiroidism. Este un tratament prevalent pentru depresia bipolară.

Hipotiroidismul este o afecțiune caracterizată printr-o tiroidă „lentoasă” sau nederactivă. Este legatîn mod specific depresiei Sursa de încredereîn unele literaturi. Deficitul de hormoni tiroidieni din sistemul nervos central poate provoca oboseală, creștere în greutate și lipsa de energie. Acestea sunt toate simptomele depresiei clinice.

Simptome frecvente

Dacă aveți hipertiroidie , simptomele dvs. pot avea foarte multe în comun cu anxietatea clinică și depresia bipolară. Aceste simptome includ:

 • insomnie
 • anxietate
 • ritm cardiac crescut
 • tensiune arterială crescută
 • modificări ale dispoziției
 • iritabilitate

Simptomele de hipotiroidie , pe de altă parte, au foarte multe în comun cu depresia clinică și ceea ce medicii numesc „disfuncție cognitivă”. Aceasta este pierderea memoriei și dificultățile de organizare a gândurilor tale. Aceste simptome includ:

 • balonare
 • creștere în greutate
 • pierderea memoriei
 • dificultate în procesarea informațiilor
 • oboseală

Suprapunerea condițiilor tiroidiene și a tulburărilor de dispoziție poate duce la un diagnostic greșit. Și dacă ați fost diagnosticat cu o afecțiune de sănătate mintală, dar aveți o afecțiune tiroidiană de bază, medicii dvs. ar putea lipsi.

Uneori, un panou de sânge care îți testează hormonul stimulant tiroidian (TSH) poate lipsi de o afecțiune tiroidiană. De T3 și T4 nivelurile de hormoni sunt indicatori specifici , care pot dezvălui o afecțiune tiroidiană alte teste de sânge trec cu vederea.

Medicamente tiroidiene și depresie

Suplimentarea cu hormoni pentru o afecțiune tiroidiană poate fi legată de depresie. Înlocuirea hormonilor tiroidieni își propune să readucă corpul la nivelul normal de hormoni dacă aveți hipotiroidism. Dar acest tip de tratament poate interfera cu medicamente pentru depresie.

Medicamentele pentru depresie pot fi ceea ce scade sau afectează funcția tiroidiană. Există unlistă lungă de medicamente Sursa de încrederecare poate avea acest efect. Litiu, un tratament popular pentru depresia bipolară, poate declanșa simptome de hipertiroidie.

Concluzie

Dacă aveți simptome de depresie, este posibil să vă întrebați dacă există vreo legătură cu tiroida. Chiar dacă nivelul dvs. de TSH s-a testat normal, este posibil să existe mai multe povești despre modul în care funcționează tiroida.

Puteți aduce posibilitatea unei afecțiuni tiroidiene medicului dumneavoastră generalist, medicului de familie sau unui profesionist în sănătate mintală. Adresați-vă special pentru screeningul nivelului de hormoni T3 și T4 pentru a vedea dacă aceste niveluri sunt unde ar trebui să fie.

Ceea ce nu ar trebui să faceți niciodată este să întrerupeți medicația pentru o afecțiune de sănătate mintală fără să discutați cu un medic.

Dacă sunteți în căutarea unor tratamente alternative și modalități noi de a vă adresa depresiei, faceți un plan cu medicul dvs. pentru a schimba treptat dozele de medicamente sau pentru a încorpora suplimente în rutina dumneavoastră.

Lasa un raspuns