Tratamente alternative pentru dependenta de alcool

Dependența de alcool sau alcoolismul este o afecțiune care apare atunci când o persoană are o dependență de alcool. Această dependență are impact asupra vieții și relațiilor lor cu ceilalți. Alcoolismul poate fi o boală mortală. Afecțiunea poate duce la leziuni hepatice și accidente traumatice.

Tratamentul tradițional de alcoolism include oprirea consumului. Oamenii realizează acest lucru renunțând la „curcan rece” sau reducând treptat băuturile. De asemenea, medicii pot prescrie medicamente pentru a reduce simptomele de retragere a alcoolului.

Persoanele care sunt băuturi grele de lungă durată necesită programe profesionale de detoxifiere medicală sau detoxifiere. Aceasta deoarece simptomele de sevraj ar putea provoca convulsii și halucinații. Retragerile pot afecta și funcționarea creierului și pot duce la moarte.

Persoanele care încearcă să depășească alcoolismul pot alege tratamente alternative care să le crească șansele de succes. Iată câteva dintre opțiunile alternative.

Meditaţie

Decizia de a renunța la băut necesită disciplină mentală și autocontrol. Băuturile pot servi drept mecanism de coping și sursă de ameliorare a stresului pentru unele persoane. Anumite persoane pot alege meditația ca mijloc de înlocuire a băuturii cu o metodă mai pozitivă de ameliorare a stresului.

Meditația presupune luarea câtorva momente pentru a vă menține concentrarea. Poți alege să scandi sau să repeți un gând pozitiv în mintea ta. De exemplu, ai putea să-ți spui: „Mă voi angaja să trăiesc un stil de viață mai sănătos.” O altă practică constă în a vă imagina pentru a depăși dependența de alcool. Vă puteți imagina cum vă veți simți atunci când renunțați cu succes.

acupunctura

Acupunctura este o practică tradițională a medicinii chineze. Implică introducerea unor ace mici în piele. Scopul său este de a restabili echilibrul cu corpul. Multe persoane folosesc acupunctura pentru a calma durerea și depresia. Potrivit Centrului Național de Medicină Complementară și Alternativă (NCCAM) , oamenii folosesc și acupunctura pentru a renunța la fumat.

Dovada că acupunctura îi ajută pe oameni să depășească alcoolismul este mai anecdotică decât pe baza cercetării. Acupuncturii cred că tehnicile pot ajuta oamenii să-și detoxifieze corpul, în special ficatul. Deoarece alcoolismul poate provoca cicatrici hepatice, acesta este un beneficiu zvonit.

Nicio cercetare publicată definitivă nu poate susține beneficiile acupuncturii în tratarea alcoolismului. niste studii sugerează că poate exista un anumit beneficiu, dar este nevoie de mai multe cercetări. Acupunctura nu este asociată cu riscuri pentru sănătate dacă un practicant autorizat o efectuează. Nu trebuie să încercați singur acupunctura.

Yoga

Yoga este un exercițiu blând conceput pentru a vă ajuta să intrați în ton cu corpul vostru. Deoarece alcoolismul te poate face să te simți scăpat de sub control, yoga te poate ajuta. Practica presupune o respirație atentă și mișcări lente, blânde, pentru a vă întinde și tonifica corpul.

Yoga te ajută să faci o conexiune minte-corp. Exercițiul oferă ameliorarea stresului care vă poate îmbunătăți sentimentul de bunăstare. Yoga vă poate învăța să vă folosiți corpul într-un mod sănătos.

Există multe tipuri de yoga, de la hatha yoga cu ritm lent, până la yoga puternică. Centre comunitare, săli de sport și studiouri de yoga oferă cursuri. DVD-urile instrucționale și aplicațiile mobile sunt de asemenea disponibile pentru a ajuta începătorii să învețe poziții de yoga.

Terapie cu lumina

Unul dintre efectele secundare ale retragerii alcoolului este somnul de proastă calitate. Cei care trăiesc cu alcoolism prezintă riscuri mai mari pentru tulburările de somn, precum insomnia.

Terapia cu lumină puternică, cunoscută și sub denumirea de fototerapie, implică expunerea la lumină artificială strălucitoare în timpul orelor de veghe tipice. Terapia ușoară este un tratament obișnuit pentru tulburările afective sezoniere. Beneficiile potențiale sunt de două ori pentru persoanele care au dependență de alcool. Lumina poate reduce depresia și poate promova un ciclu de somn mai natural.

Cercetătorii de la Universitatea Boston au studiat beneficiile terapiei cu lumină strălucitoare și a unui medicament numit naltrexona în a ajuta oamenii să depășească alcoolismul. Rezultatele au arătat că acest regim a fost la fel de eficient ca programele de tratament intensiv de alcoolism.

Ierburi

De peste o mie de ani, medicii chinezi folosesc o plantă numită kudzu pentru a reduce consumul de alcool în exces. Kudzu este o buruiană considerată o pacoste în sudul Statelor Unite. Cu toate acestea, un Studiu la Universitatea Harvard kudzu sugerat ar putea reduce consumul de alcool de către consumatorii de alcool.

Cercetătorii au cerut bărbaților și femeilor să ia o pastilă și apoi să bea până la șase beri. Unii au primit pilula kudzu, în timp ce alții au primit un placebo. Grupul care a luat pilula de kudzu a băut mai lent și mai puțin bere decât cei care nu au făcut-o. În timp ce dimensiunea studiului a fost mică, s-a arătat că această plantă poate ajuta pe cei cu dependență de alcool.

Kudzu are un ingredient numit puerarin care stimulează fluxul de sânge din creier. Cercetătorii cred că ierburile au ajutat oamenii să se simtă mulțumiți după ce beau mai puțin bere.

Persoanele cu alcoolism nu ar trebui să înceapă să ia ierburi fără examinarea medicului. Ierbele pot avea interacțiuni serioase cu medicamente sau alcool.

Consiliere nutrițională

Dependența de alcool îți afectează starea nutrițională. Aproape toate persoanele cu dependență de alcool sunt subnutriți într-un fel. Medicii folosesc terapia nutrițională pentru a vă ajuta să vă simțiți mai bine. Când faci alegeri alimentare sănătoase, ai mai multă energie. Acest lucru vă poate ajuta să rezistați ispitelor de a bea. Un dietetician vă poate ajuta să identificați alimentele sănătoase.

La pachet

Există o serie de moduri de a trata alcoolismul, inclusiv:

  • renunțând la „curcan rece”
  • reducând treptat băuturile
  • implicarea în programe profesionale de detoxifiere medicală sau detoxifiere

Indiferent de metoda de tratare a alcoolismului pe care o alegeți, o varietate de tratamente alternative pot ușura drumul către sobrietate. Acestea includ:

  • meditaţie
  • acupunctura
  • yoga
  • terapie ușoară
  • ierburi
  • consiliere nutrițională

Asigurați-vă că consultați medicul dumneavoastră care sunt opțiunile de tratament pentru dumneavoastră.

Lasa un raspuns